Počet zobrazení stránky

úterý 21. února 2017

1000 pts je taky zábava

Úvodem -
Od této hry uplynul již týden a nepamatuji si přesně, jak to bylo. Takže berte to s rezervou.
Tedy stalo se to asi takto…:

Na 500 pts to může být zábava, ale na 1000 pts je dvakrát taková. Ve středu 15. 2., jsem se u nás ve sklepě sešel s Dredrugem, že si pohrajeme Warhammer 40000 a to právě na litr pts. Jelikož nedisponuji dostatečnou silou, rozhodl jsem se vzít si Blood Angels, kterých má Řízek04 poměrně víc, než já Ultramarines.

Dredrug přijel se zelenou vlnou – warboss s klávou, kolem …cet, nebo …náct orkboyů a nob s klávou. Ti se vezou ve wagónu. Další skupinka podobná, jen místo warbosse je tam psyker. Ti jedou v trucku. 4 nebo 5 Deffkopt a jeden looted wagon – Leman Russ s nějakým obrdělem a …náct tankbustazz uvnitř.

Od Řízka04 zapůjčeni Blood Angels na 1000 pts
Já své/ Řízkovo04 Blood Angels postavil trochu Ultraortodoxně. 2x tacticála o 10 chlapech, kde v každé je chlap s raketou a flamerem, jeden serža má powerweapnu, druhý pouze chainsword, oba jsou veteráni. Ta jedna desítka sedí v Rhinu. Dále pak devastátoři – 2x plasma cannon, 2x lascannon a Sgt., Baal predator s Heavy Boltery (HB) ve sponsonech a twinlinked Assault Cannon ve věži. Librarian knihovník se 3 kouzly:

Primaris. Quickening: WC1 Blessing. Psyker or target character within 12" has Fleet and +D3 Initiative and Attacks.

Fear of the Darkness: WC1 Malediction. Target enemy unit within 12" takes a Morale test with -2LD.

Unleash Rage: WC1 Blessing. Target unit within 18" has Rage. If the unit already has Rage, they get +1A instead.

A jako posledního jsem měl Gabriela Setha. Což je takovej jeden bouchač – chapter master of… (Fluffově to prostě úplně v pořádku není, nicméně Battlescribe to umožňoval).
Mise: Purge the Alien (očisti lva) – hra na Killpointy, tzn. dříve eliminace. Jako secondary je tam myslím First Blood (kdo první sejme celou jednotku), Linebreaker (dostaň své jednotky do deploy zóny protivníka) a Slay the Warlord (sejmi warlorda).

Deploy: Vanguard Strike
Už si vůbec nepamatuji rozmístění terénů, ale nějak takto. Jen ty rohy mi přijdou prázdné :-) 
Vyhrávám INI a začínám deployovat první. Rozhodně chci první kolo, abych si trochu z dálky prásknul za pomocí devastátorů, do zelené vlny a to dřív, než mne pohltí.
Dredrug ovšem ukázal, co to znamená, když se řekne „mít štěstí“, protože mi jedním hodem K6 INI na 6tku ukradl a začínal on.

Dredrug – 1. kolo
Battlewagon plný boyů s warbossem a nobem jede přímo vpřed. Deffkopty míří co nejrychleji k Predátoru, zahajují palbu. Mám pocit, že se nic neděje. Na druhé straně looted wagon s tankbustaz spěchá na mé levé křídlo, rovněž zahajuje palbu a eliminuje 3 z 5ti devastátorů, zůstává 1x Lascannon a Sgt. Ork Truck míří ke středu stolu a schovává se za ruinou.

1. kolo, chvilku po deployi
Deffkopty už frčí!
Moje 1. kolo
Pohyby moc neřeším. Lascanon střílí na battle wagon a daří se, je z toho exploded. Výbuch sejme cca polovičku vezených boyů. Warboss točí lucky stick a failne, přichází o 1 wound.

Tomu se říká zatraceně šťastná trefa se zatraceně šťastným efektem na poškození!


Na pravém křídle Baal predátor, Rhino, Space Marines s raketou chrlí vše na Deffkopty a jednu sejmou. Ještě předtím ale Dredrug zahlásí Jing. Toť asi vše.
Tam, kde je ta skupinka Orkz, byl dříve Battle Wagon...
Dredrug – 2. kolo

Z Trucku za ruinou se ozve zakašlání motoru. Vozidlo se posune kolem ruiny blíže k Space Marines. Zelená vlna vyskáče ven a chystá se provést assault (asalut). Na levém křídle Looted wagon hází děsivé placky s AP 3 a mám pocit, že tentokrát minul. Nicméně mám ještě jeden pocit a to ten, že stejně nějak sejmul zbytek devastátorů. Jeho Deffkopty naassaultí Rhino a Predátor. Jelikož vozidla stála, má Dredrug na Deffkoptách autohit. Predátor během mžiku oka hoří. Rhino je imobilized. Boyové z trucku skutečně naberou moje mariňáky a mají nekonečně mnoho útoků s vyšší silou (díky… nějakému kouzlu od psykera???). Výsledek ovšem není tak drtivý. Chvilku se zde budeme tepat. Mám tu seržanta s power weapnou a kapitána s relic blade AP 3. Navíc dále zde bude Dredrug házet čočku. Orkové z vybuchlého Wagonu se lehounce posunují směrem ke mně.
Moje 2. kolo

Ze stojícího Rhina vyskakuje 10 pekelně naštvaných Space Marines a vyrážejí směle v ústrety stádu zelených opic, ze kterých se ještě čadí poté, co zázračně přežili výbuch jejich transportního vehiklu. Seržant chvilku zaváhá, zda nepomoci již probíhajícím Close Combatem oslabené první tacticále, ale nakonec se rozhodne nabrat skupinu čmoudích zelených opic s největší zelenou opicí uprostřed (Je třeba poznamenat, že tyto opice nemají růžové zadky, jak je zvykem.). Zášleh z flameru smahne asi 3 další orky, ale pak už neriskuji. Mám obavu, že když zredukuji jejich počet více, může se stát, že k nim na CC nedoběhnu.
Knihovník (Librarian Dreadnought) vyčaruje kouzlo na Space Marines, kteří se právě chystají k CC assaultu. Dá jim blessing, který jim umožňuje použít pravidlo RAGE. Prostě bomba. A kouzlo se povedlo! Následně v assaultní fázi nabere Librarian dreadnought Deffkopty a začíná mazec. Ryc pic bum, padají jako mouchy.

Deffkopty v CC s Librarian Dreadnought
Devastátoři jsou ťuhýci, Predátor jak by smet. Zbývá zredukovaná tacticála s HQ warlordem a Sgt. s power weapnout. Já tepu a zabíjím, Dredrug hází čočku.
Nyní se dostávají ke slovu pekelně naštvaní Space Marines a v CC naassaultí opice. Umírá to rychle a Vítězství je zde. Mám konsolidaci o D6. Rozhoduji se nechat HQ a Sgt. svému osudu (věřím AP3 a lepšímu WS) a ženu se s 10 SM posílenými vítězstvím v CC směrem k Dredrugově Deploy zóně! Chci body, chci body!!! Jo a taky mám strach z plackovacího Looted wagonu. (tohle všechno se možná stalo až ve 3. kole J )

Dredrug – 3. kolo
Tady se tuším nic moc nestane. Dredrug se posune s looted wagonem, ale nemá na co střílet. Probíhá CC mezi jeho menší skupinkou orků s psykerem a Blood Angels HQ + Sgt. Mám pocit, že umírá jeden SM a dva Orkové. Ono v průběhu hry asi 2x? dredrug skládal morálku po CC, ale vždy to nějak dopadlo pro něj OK. Deffkopty páchají sebevraždu pokračováním v boji s Dreadnoughtem.

Moje 3. kolo
Mariňáci mám pocit postupují do DZ Dreadruga, opravil jsem Rhino a to plnou rychlostí míří tamtéž. Dreadnought ani nevím už co, asi taky někam jde.
HQ a Sgt. v boji zblízka házejí čočku, Dredrug hází víno a HQ i Sgt se mám pocit odporoučeli do věčných lovišť.

Poslední dějství - Sgt. a HQ se chystají zemřít...
Dredrug a já – 4. Kolo
Dredrug stále nemá co a tak se tuším jen hýbe.

Já nakopnu vrtuli a Rhino se žene do DZ Dredruga, kde slavnostně zastavím. Super. Zdá se že tímto bodem asi vyhraji celou hru. Ovšem, jelikož jsem poctivý hráč (jak jinak J ), začínám přeměřovat. Zjišťuji, že jsem Rhino zaparkoval asi 1“ od Dredrugovi DZ. Tzn. žádný bod se nekoná.
Jelikož je asi 23h00 a já jdu druhý den do práce, hru končíme. Počítáme KP a i když se to z tohoto reportu asi úplně nezdá, napočítali jsme stejně. Tzn. remíza. Podáváme si ruce. Oba jsme spokojeni. Kdyby bylo 5 kolo, možná bych prohrál… možná taky ne…
Hra to byla opravdu zábavná a moc jsem si ji užil. Snažili jsme se hrát maximálně co nejvíc podle pravidel 7. edice a do BRB (Big Rule Book) sáhli asi 4x…

4 komentáře:

  1. Ty uz si ty svoje smurfy prodal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jo. 2 roky zpět a nafackoval bych si. Teď tak paběrkuji. Space Marines mám druhoediční. Ale těším se až toho bude víc...

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Ahoj,
      viz hofyland:

      W40K jsem hrál od 2008 do 2012/13 (5. edici). Potom jsem nějak zahořkl a zblnul. V roce 2014 jsem prodal asi 2500 pts Fullpaint Ultramarines. Začal jsem hrát různé jiné herní systémy... Dystopian Wars, Flames of War, Warhammer Fantasy Battles... atd.

      S cukáním koutku úst jsem ke konci roku 2016 musel přiznat, že prodej SM byla chyba. Tak teď to zkouším znovu. Od začátku. Z původních modelů se mi povedlo sehnat dva.

      A teď ta dobrá zpráva, na malé formáty už hrajeme... a syn už dorostl (13) a pořádně si to užíváme (paintíme figurky a hrajeme).

      Tak doufejme, že mi zase nehrábne.

      Super je, že si rozjíždí i W40K Warapple. Ze starých jmen, se kterými jsem jezdil po turnajích, je to třeba Kostěj (Black Templars), Gardista aka Šmelák (IG), Pepe (Necrons - ten úplně nikdy nepřestal)... A máme i několik nových jmen. Ta snad se to rozjede.

      Watchdog a jeho Tau se bohužel comebacku účastnit nebudou. Watchdog je pracovně vytížen a momentálně to na návrat nevypadá.

      Balasar (hrával Orky) se již také k W40K nevrátí.

      Vymazat