Počet zobrazení stránky

pondělí 27. února 2017

Necrons

Necrontyr - asi
Necrons (Nekroni) jsou rasou mechanických válečníků vytvořených z Necrontyru. 60 milionů let dleli ve svých stázových hrobkách. Jsou prastarou rasou, dokonce starší, než je datována rasa Eldarů. Avšak nyní nastal čas, kdy se začínají probouzet, hledajíc cestu ke znovuobnovení nadvlády dynastie Necronu napříč celou galaxií a ještě mnohem dál.

Příběh Nekronů je příběhem pradávné zrady. Velmi dávno, 60 milionů let před 41. miléniem, rasa Necrontyr vládla celé galaxii. Avšak tím, jak se jejich velká říše rozšiřovala a stávala rozmanitější, jednota, které je původně dělala silnými, byla narušena. První válka o nezávislost začala. Napříč celou říší se začala šířit revolta, boj o nezávislost - válka známá jako “1. válka o odtržení”.

Triarchové - vládnoucí koncil Necrontyru si uvědomil, že jedinou silou, která dokáže znovunastolit jednotu napříč říší, je vnější nepřítel. A tak zaměřili svůj pohled na “Prastaré” - jako na perfektní cíl a zaměřili svůj hněv právě na ně. Vždy žárlící na zdánlivě nekonečný život “Prastarých”, zahájil proti nim Necrontyr  válku. Separatisté ukončili ozbrojená povstání a válka na nebesích začala.

“Válka na nebesích” byla jedna z nejkrvavějších v dějinách celé galaxie a brzo bylo zřejmé, že i se svojí pokročilou technologií Necrontyr nemůže “Prastaré” s jejich mistrovskou znalostí warpu nikdy porazit. Na pokraji totální porážky byla jednota Necrontyru opět podlomena a začala “2. válka o odtržení”.

Triarchové opět zoufale hledali jednotící sílu a jejich modlitby byly vyslyšeny prastarými a bohupodobnými C’tan, jež byli přivábeni z Necrontyru vyzařující nenávistí k “Prastarým”. Hledajíc pomoci od všemohoucích hvězdných bohů, Necrontyr usiloval o přízeň C’tan a jejich tělesných schránkách z živoucího kovu.


Deceiver
A tak C’tan známý jako Deciever (šarlatán) předstoupil před krále Szarekha Tichého, lorda Triarchů. Vyprávěl královi, že i jeho druh bojoval a byl poražen “Prastarými” a že baží po odvetě. Slíbil králi nejen vítězství ve válce na nebesích, ale i nesmrtelnost, po které Necrontyr toužil. Král Szarekh a Triarchové horlivě souhlasili s aliancí a tím navěky odsoudili svoji rasu Necrontyr k zániku.

Na začátku biopřenosu bylo křehké maso Necrontyrů nahrazeno nesmrtelnými těly z živoucího kovu. C’tan plnými doušky hltal životní sílu a energii a stával se větším a silnější, kdy král Szarekh - nyní již sám v těle stroje - pochopil, že udělal obrovskou chybu. Necrontyr je nyní nesmrtelný a sjednocený, avšak příslušníci této rasy přišli během biopřenosu o své duše. A takto došlo ke zrození bezduchých strojů známých jako Necrons.

“Prastaří” byli pod přesilou - bok po boku bojujících C’tan a Necrons - poraženi v krvavém očistci. Celá galaxie mohla spatřit, jak je celý systém pokřiven silami warpu hvězdných bohů a legiemi nesmrtelných nekronských válečníků, kterým se podařilo infiltrovat Webway (komunikační prostředek pro cestování mezi dimenzemi bez nebezpečí ohrožení z warpu)

a díky tomu mohli pronásledovat “Prastaré” v každém koutě galaxie.

Nekroni vtrhli do nejsilnějších pevností Prastarých, překonali jejich magické a technologické síly a tím přinutilí ostaní obydlené (Eldaři, Orkové) planety pomoci v boji Prastarým proti C’tan. Za zvyšující se beznaděje Prastaří nešťastně použili warpu a v jeho nástrahách a nebezpečí byli vymazáni z prostoru a času.


V závěrečné fázi války na nebesích čekal Szarekh na svoji příležitost, kdy C’tan budou nejzranitelnější. S konečnou porážkou Prastarých král Szarekh Tichý zaútožil a vedl revoltu Nekronů proti arogantním C’tan. Nekroni soustředili nepředstavitelné množství energie z celého živoucího vesmíru do zbraně tak sílné. které nemohli odolat ani C’tanové. Ti, díky svému původu a přirozenosti téměř nezničitelní, byli roztříštěni do množství střepin.

Nyní, s porážkou Prastarých i C’tan, král rozhodl, že pro tento okamžik se čas Nekronů naplnil. Galaktickou dominanci postupně převezmou Eldaři, kteří bojovali po boku Prastarých ve válce na nebesích. Nekroni, oslabeni válkou na nebesích a revoltou proti C’tan se jim nemohli postavit. Ovšem král věděl, že čas Eldarů jednou skončí, tak jako končí čas všeho z masa a kostí. A tak rozkázal zbylá nekronská města přebudovat na obrovské komplexy protkanými stázovými hrobkami. Zde Nekroni ulehli s rozkazem spát 60 milionů let a poté se probudit a připravit se k získání a znovuvybudování všeho, co bylo v minulosti ztraceno, tak aby byla znovuzískána jejich bývalá sláva. Král Szarekh se ale nepřidal. Zničil velicí protokoly, kterými řídil svůj lid a opustil galaxii, aby nalezl útěchu a pokání.

Žádné komentáře:

Okomentovat