Počet zobrazení stránky

pátek 24. února 2017

Khornův kult


Khorneho kult/kult Khorna

Khorne je bůh krve, rozhněvaný a vražedný bůh chaosu, jehož neomezený hněv rezonuje chodbami času a prostoru. Jeho velký mosazný trůn je usazen ve světě chaosu, na hoře z lebek, uprostřed plání posetých kostmi a s jezery plnými krve, to vše utvořeno z ostatků jeho následovníků, poražených v bitvě a z těch, které jeho služebníci zabili jeho jménem.
Khorne ztělesňuje bezduché a absolutní násilí, ničení každého a všeho v dosahu, prolévajíc krev přátel a nepřátel, stejně tak požitek ze zabití.

Stoupenci Khorna jsou vždy zuřivý válečníci a nikdy neužívají psychických sil. Bůh krve zavrhl podvodnou magie a zbabělé čaroděje, zvláště služebníky Tzeentche. Muži se obracejí ke Khornovi pro sílu zvítězit, pro poražení svých nepřítel v bitvě, pro rozpoutání krvavé odvety a dosáhnutí nezměrného umění boje proti všem příchozím. Nejfanatičtější a nejoddanější z jeho stoupenců, mají duše zcela uvězněny v jeho krvavém objetí. Jediným jejich středobodem jsou divoké masakry způsobené Khornovou příčinou. Khorne neřeší odkud krev teče, nýbrž že teče bez přestání. Na věky.
Obrovské množství smrtelných bytostí následuje Khorna, obzvláště lidé a jako zář hrubé síly a silných emocí vábí k sobě všechny, kteří baží po bitvě a moci nad svými soukmenovci.

Uctívání Khorna je především přijímáno původními a primitivními kmeny lidí, kteří žijí na divokých, či feudálních světech napříč Impériem člověka (Imperium of Man).
Následovníci Khorna jsou téměř všichni nekontrolovatelnými bojovníky, kteří excelují v umění zabíjet.

Uctívači Khornatova kultu šíří přímočarou filozofii války a bitevní taktiky svého boha, preferujíc přímý boj s nepřáteli tak, aby je porazili v boji zblízka, tváří v tvář, kde krev vskutku teče proudem. Jako takový jsou Khornovi následovníci všeobecně berserkeři (bojovník vyznačující se zuřivostí v boji), kteří věnují malou pozornost taktice, nebo obraně, během jejich šílenství po krvi. Khorne se vysmívá čarodějnictví a trikům a ti kteří hledají umění magie, musejí hledat u někoho jiného, než Khorna.

Žádné komentáře:

Okomentovat