Počet zobrazení stránky

pondělí 17. listopadu 2014

MtG a já (Warapple)

Kartičkáři to měli v našem klubu vždy těžké. V minulosti jsme jednoznačně dávali důraz na figurkové hry a jakékoliv náznaky touhy po hraní MtG jsme potlačili s nebývalou brutalitou.

Do naší herní party přišlo několik nových lidí a přinesli s sebou i nové nápady, hry, vize. No a po několika letech jsem podlehl i já. Nedalo se tomu ubránit. Naopak, kdybychom vše nové odmítali, možná by už Warapple nebyl.

 Určitě někteří z nás k MtG hledí(děli) s nedůvěrou, jiní tuto hru berou jako příjemnou oddychovku. Nic není potřeba barvit a malovat. Stačí koupit balíček 60 karet a může se začít hrát.

A  tak jsem si i já asi před rokem koupil balíček 60 karet. Ležel ve skříni a byl to dobrý kamarád Dawe, který mne nakonec k oddechovému hraní MtG přivedl (sorry Vrbo, sorry Zdendo).

V 15:00 přiložím čip na "píchačky" a mé kroky směřují do kavárny, kde si při usrkávání horké čokolády užívám vykládání karet MtG na stůl, Zatím jsem ještě ani jednou nevyhrál, ale nevadí. Já už jsem na to i z jiných her zvyklý.

Co k tomu říct. Líbí se mi obrázky na kartičkách. Momentálně mám i mírně opojný pocit z toho, že jsem se stal součástí něčeho tak profláknutého. Jsem frustrován z toho, že ještě pořádně nevím o co jde, přesto to hodnotím velice kladně. Prostě vezmu si balíček do ruky a jde se.

Balíček, který mám tedy již rok, je dle guru Shadowulfa na ho*no. Vybral mi ze všech 60 karet asi tři a zbytek ať prý vyhodím. Tedy, co to vlastně mám. Guildpact - Izzet Gizmometry! Líbilo se mi to jméno, tak jsem to tenkrát koupil.



Obrovské množství "klonovacích" kouzel. Dvě barvy a asi nic pro začátečníka. Asi se budu řídit Shadowulfem a někam to zahodím. Koupím něco nového a uvidíme. 


Takže pánové! Na Posekanci vás rozsekám!

4 komentáře:

  1. Hmm, tuhle krásu už hraju skoro dva roky (tedy nepočítám očichávání v roce 95-97)... přesně kvůli pohodlnosti - koupíš 5 minut před turnajem celý balík a trádá, hraješ.

    - K tomu je to skladné, netahám obří kufr
    - hry jsou podstatně rychlejší než figurkovky.
    - hráčů je všude spousta
    - v praze si vyberu z X hernen,a doslova každý den se hraje hned na více místech turnaj
    - na turnaji mě nikdo nebuzeruje za to že mám silný balík, naopak se budou podivovat, pokud přijdu hrát s nějakým smeťákem.
    - Fluff? Lidi to hrajou, protože je to hra, nelpí na žádném světe, příběhu atd... Byť to vše v MTG existuje.

    Češi a taky i Slováci patří mezi absolutní MTG špičku...z 28 Pro Platinum hráčů na celém světě jsou hned dva češi a jeden slovák... vzhledem k počtu aktivních hráčů tak produkujeme kvalitní hráče... což může být problém, protože konkurence je tady obrovská.

    Nesporná výhoda MTG je v tom, že ho lze hrát jak plně casual téměř kdekoli a s čímkoli, nebo se dá hrát de facto na zcela profesionální úrovni, kde můžu jít na turnaj, kde vítěz bere tisíce, ba dokonce desetitisíce dolarů. Pro level platinum obsahuje pozvánky s letenkou a hotelem na každý Pro Tour (různé destinace na světe, naposledy to bylo Hawaiské Honolulu), krom možnosti hrát o 40 tisíc dolarů pro vítěze, Platiňáci dostávají, pokud na turnaji odehrají alespoň 3 kola, ještě kapesné 3000 USD... Pro čecha s průměrnou mzdou už jen toto znamená příjem vyšší než má v zaměstnání. Udržet platinum ale znamená, že musí vyhrávat (umisťovat se) na dalších turnajích (opět s kapesným, byť menším, cca 250USD, je to vlastně kompenzace na letenku a hotel)

    Další plus, že exsituje online varinata, která sice trpí špatným SW, ale je to identický klon MTG, Má vlastní ekonomiku, když si člověk chce zahrát turnaj, tak typicky do pár minut hraje. Virtuální měnu lze snadno prodat za reálné peníze, takže s win percentage kolem 60% už to člověku nebere peníze a naopak může vydělávat. Navíc každý měsíc se nejlepší hráč onlinu kvalifikuje na mistrovství světa (dohromady pro 16 hráčů), kteří dostanou pozvání, zaplacený hotel, letenku do sídla WotC a i 16. hráč bere nejméně 4000 dolarů price money.

    OdpovědětVymazat