Počet zobrazení stránky

pondělí 12. května 2014

Warapple Gaming Club a Warhammer Fantasy Battles

Náš "volný" herní klub prošel v minulém roce několika výraznými změnami. Jednak jsme rozšířili naši členskou základnu o nové tváře a druhak se u nás začalo hrát několik dalších her.

Momentálně se nechci rozepisovat o ničem klasickém, jako např.W40K, Malifaux, Wings of War, Napoleon a tak podobně. Jde mi o dvě staronové hry. Dystopian Wars a Warhammer Fantasy Battles.
Dnes tedy WFB.

Jak jsem zmínil, jedná se o něco staronového. Ve wargamingu působím již několik let (cca 9) a vždy jsem někde na WFB narazil.


Cenová politiky výrobce WFB a ekonomická situace v naší zemi mají podíl na tom, že WFB (potažmo W40K) je záležitost jitřící emoce napříč herní komunitou v naší zemi. V našem klubu funguje minoritní sekta, která s WFB jemně koketuje. Bylo sehráno již několik her na miniaturní formáty asi 1000 bodů. Celkem asi 5 až 7 hráčů má menší armádu.


Současná situace nenasvědčuje tomu, že by se z WFB měl v našem klubu stát mainstream. Je to skutečně jen bokovka a možná existují sny, že bychom se chtěli - tedy alespoň někteří z nás podívat se svojí armádou na turnaj WFB.

Pokud se nepletu, skladba hráčů a armád je následující:

Vrba - Skaven, Bretonnia
Warthen - High Elves
Čmelák aka Gardista - Dwarfs
Pepe - Chaos Daemons
Rybník - High Elves
Řízek - Skaven
Kobainn - Tomb Kings, Beasts
Mouka - Wood Elves

Momentálně je vše ve značném stínu jiné hry, která u nás propukla jako epidemie - Dystopian Wars!




Žádné komentáře:

Okomentovat