Počet zobrazení stránky

sobota 17. března 2012

Hra Napoleon a miniatury

Pokud někoho zajímá jaká je možný výběr jednotek a národů do hry Napoleon, zde je odkaz na oficiální stránky výrobce Italeri. Ve filtru si nastavte měřítko 1:72 a historické období: Napoleonic Wars.

http://www.italeri.com/categoria.asp?idCategoria=4

Tyto modely jsou k dostání například zde: http://www.bilek-eshop.cz/cz/produkty/kategorie-zbozi/figurky-1-72

Pro úplnost. Minimální počet jednotek pro hru je 1 balení pěchoty (asi 50 vojáčků za + - 170,-), 1 balení dělostřelectva (dvě děla a příslušenství za + - 170,-) a jedno balení jízdy (asi 17 jezdců za + - 170,-). Z takového nákupu je možné sestavit dvě jednotky jízdy (např 8 a 7), Několik jednotek pěchoty - podle počtu řad (např. 20 a 30, nebo 20, 10, 20 či celých 50 atd.) a dvě jednotky děl. S takto sestavenou armádou se dají hrát menší bitvy.

Další miniatury 1/72 z různých období válek (zajímavá je asi WW2) se jistě dají využít i v jiných herních systémech. Ať už si jej vymyslíte, nebo použijete již existující.


A zde pro hru Napoleon:


Ke kvalitě výlisků. Firma Italeri patří k svými výlisky k těm lepším. Jsou kladně hodnoceny jak pro zachování proporcí figurek, tak pro kvalitní skulpty, pózy a výrobní provedení.

Kupříkladu do figurek od AIRFIX, které ještě k sehnání jsou... bych nešel...


Ruská firma Zvezda využívá některé formy od jiných firem. Možná má i vlastní produkci. To nevím. Ale podle miniatur, které jsem viděl, je potřeba si dát pozor. Některé jsou lepší... jak už to bývá jiné jsou horší...


Pro začátek je pro mne osobně jistotou Italeri.

Žádné komentáře:

Okomentovat