Počet zobrazení stránky

čtvrtek 17. listopadu 2011

Karak Flujo Verde 2011 - den první - pátek

Karak je slovo, které, když řeknete před hráčem W40K, většinou způsobí, že dotyčný vyvalí oči a ukápne mu slina.

Karak 2008
 Poprvé jsem byl na Karaku někdy v roce 2008. Byl to můj první turnaj vůbec a byl to trapas. Neznal jsem kodex, pravidla, prostě nic. Pamatuji si jednoho hráče GK. Koulel očima a malinko supěl. Když jsem třeba seděl na židli, listoval v kodexu a hledal staty pro lascannon. Pravidelně jsem se účastnil všech Karaků včetně toho posledního Karak - Flujo Verde.

Popisování toho, co je na turnaji kvalitní, proč je turnaj tak vyhledávaný atd. psát nechci. Nedávno jsem to rozebíral někde na hofále, tak se nechci opakovat. Ale jen pro zajímavost. Po ohlášení otevření registrací na Karak došlo k naplnění kapacity 60 hráčů během asi dvou až tří dnů. Pochopitelně zůstalo hodně náhradníků. Časem se vše ustálilo asi na 58 registrovaných hráčích. Jsem zvědavý, který turnaj v ČR dosáhne jako první 100 registrovaných a hrajících účastníků. Že by Apple Dice Roll? :-DD

Do Hradce Králové jsem jel z Olomouce, kde studuji dálkově VŠ. Marně jsem "špekuloval" nad možností použít služeb RegioJet (už jsem měl tu čest), ale bohužel to časově nepasovalo. Jel jsem tedy s ČD. Rychlík měl 30 minut sekeru. Byl neuvěřitelně napráskanej. Prošel jsem asi čtyři vagóny než jsem našel místo. Docela moderní vůz, ve kterém se automaticky otevírají a zavírají dveře. Ovšem když se otevírají a zavírají s pětivteřinovou přestávkou neustále dokola, člověk se moc neprospí. Paní průvodčí se snažila dveře nějak opravit, ale bylo to nad její síly. Takže z Olomouce až do Pardubic vžůům, vrz, pšššš, vžůůům, vrz, pššš... a repete.

Z Pardubic do HK mne odvezl autem Zizin a Ploutef. Byla celkem sranda poslouchat jejich historky o prvních dětských láskách. Zizin je kaňour a Ploutef taky... tímto pány zdravím :-) a děkuji za odvoz.

ZŠ Úprkova - luxusní místo pro turnaj. Musím říct, že pan ředitel by od nás zasluhoval věnec buřtů, že nám takovou akci umožňuje. Nicméně - po čtyřech letech pravidelného navštěvování turnaje Karak již přicházím ke známé budově a dveřím této skvělé budovy již téměř poslepu. Jako pokaždé má Jablonné rezervovaný malý koutek v tělocvičně "noclehárně". Z našeho klubu War Apple Jablonné nad Orlicí přijeli: Balasar (Petr Šlesingr), Kostěj (Jakub Mareš), Watchdog (J. F.), Mouka (Vojtěch Dušek), Rybník (já) a Čmelák (Lukáš Sršeň).
Dostík zcela vpravo.

Byl tam ještě Dostík, který patří(l) k nám. Momentálně studuje v HK. Proto jsme Dostíka ofiko-neofiko přeřadili k hradečákům. V soupisce byl ještě veden jako War Apple, ale po jistém extempore jsem jasně deklaroval, že na Karak s War Apple nepřijel. Sám se registroval, sám tam přijel, sám vystupoval za sebe. Již dva roky nejsem Dostíkův učitel , ale jsme ve vztahu čistě jako hráč - hráč. Za své činy odpovídal sám a pár "dospělých", kteří s ním v pátek večer posedávali u stolu. Někteří už tuší kam mířím.

V pátek v noci se ještě hrálo Wings of War. Watchdog a Zdendalini vytáhli své ocelové ptáky a už se "dogfajtovalo"! Spalo se mi luxusně. Úplně super. Na ráno jsem byl čerstvý a těšil jsem se na objednanou snídani a tričko. Zizin vykládal, jak jsou trička XXL obrovské plachty. Mě bylo akorát. Jestli takhle se vším přehání, kdo ví jestli je vůbec chlap :-) !




3 komentáře: