Počet zobrazení stránky

čtvrtek 27. října 2011

Anima: Tactics

Anima: Tactics (Fantasy Flight Games)

jedná se o fantasy hru, ve které se odehrávají hrdinské boje plné magie a různých bojových stylů ze západu i východu. Mýtická sága mezi dobrem a zlem.

O hře samotné vím minimum. V podstatě jen to, co jsem našel na webových stránkách této tajemné hry. Ani jsem neslyšel, že by ji někdo u nás hrál (údajně snad Chazz). Co mě uchvátilo jsou modely. Jestliže obrázky modelů nelžou, jedná se něco úplně úžasného, trošku mimo mé chápání. Modely se zdají být velmi detailně propracovány. Dívčí - ženské figurky jsou maximálně sexy (do Playboye s nimi). Skoro jsem měl pocit, že se ze mne stává nějaký fetišista, protože nakonec jsem si prohlížel jen ty dívčí modely.

O herních mechanismech nevím nic. Snad jen to, že systém soubojů je velice jednoduchý. Hodí se kostkou, přičte se nějaké číslo (asi útok), protivník hodí také kostkou a přičte si obranné číslo. Pokud na obranu hodil méně než útočník, je to jasné. Pokud víc, je to taky jasné... Nevím nic o modifikátorech. Možná tam jsou. Jedná se o hru, kde je zapotřebí jen několik modelů. Tzn. nic a la W40K resp. WFB.

Mě osobně velmi lákají modely a potom ona magie a fantasy. Z W40K, Infinity (i když jsem nehrál, jen hodně četl) jsem zavalen SCI FI a temnou budoucností. Tady přichází něco jiného a nového. Bohužel - je tu jedno velké ALE. Ale s kým bych tuto hru asi hrál? V širokém okolí nevím o nikom. V našem klubu hraje prim 40K. Často padají návrhy, že by bylo fajn prubnou i jiné herní systémy - tak pro relax a odpočinek... Malifaux, Infinity, Wings of War (které více - méně hrajeme), Dystopian Wars, WFB a určitě ještě mnoho jiných figurkových her... asi přidám do onoho zamotaného kruhu her pro relax - ze kterých vybíráme tu "vyvolenou" již drahně dlouho - ještě Anima: Tactics. Myslím však, že když s tím vyjdu v plén, budou si kolegové z WarApple ťukat na čelo.

Na závěr jen několik obrázků a pravidla

.























4 komentáře:

  1. Mno skoro! Ale teď vážně. Jsou to pěkný modely, ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkný modely, ale já osobně bych na to neměl svým stylem malování...

    OdpovědětVymazat
  3. Náhodou to máš napaintěný dobře.

    OdpovědětVymazat