Počet zobrazení stránky

pondělí 4. prosince 2017

Dark Angels - hereze?

Našeho drahého kamaráda Matese si každý dobírá, že hraje za heretiky a chaosáky. On totiž hraje Dark Angels. Po asi milionté-první narážce na herezi jsem se ho zeptal jak to tedy je. A on mi odpověděl takto:

Zjednodušeně, při Herezi odletěl Lion El´Johnson (DA primarcha) spolu s částí armády bojovat proti chaosu a nechal na domovské planetě Calibanu posádku, která podlehla chaosu.

Primarcha Johnson

Když se primarcha vrátil, nechal je rozstřílet, otevřela se díra do warpu a Falleni (oficiálně zrádci Dark Angels) se náhodně teleportovali v prostoru a čase. To je velké tajemství DA, o kterém neví ani Císař, protože bylo riziko, že by Caliban nechal exterminatus a DA vyhladit a první z důvodů, proč by se dali považovat za heretiky.

Druhý důvod je ten, že proto, aby uchránili svoje tajemství jsou schopni udělat i dost nepěkný věci. Jednou například Templáři našli Falleny (o kterých nemá nikdo vědět), tak posádku Templářů, co je našla vystříleli Dark Angels do jednoho.

Fallen Angel

Další věcí je to, že klidně opustí kamarády v boji, aby sejmuli Falleny, kteří se zrovna objeví. Nutno ale podotknout, že to dělají a budou dělat pro záchranu a ochranu své kapituly do té doby, než sejmou všechny Falleny.

Jsou mezi námi tací, Dostíku, kteří vyhází ještě z toho, že se primarcha zdržel (to je fakt) a že Chapter Master Astelan, co velel posádce Calibanu tvrdí, že se zdržel proto, aby se přidal na stranu vítěze, ale nemá pro to žádné důkazy. Pro DA mluví to, že Lionův přítel (obyčejný člověk, ač mistr boje, nebyl ani Astarte) zranil Liona tak, že se z toho doteď ještě nevzpamatoval (10 000 let). Jak silní primarchové jsou asi nemusím říkat. To je spolu s dírou ve warpu, která roznesla Falleny v prostoru a čase, druhé působení chaosu.

Další věcí je to, že se Lion nikdy předtím nedopustil ničeho ani hraničícího s herezí. Čili, Dark Angelové nejsou úplně čistí. Dalo by se říct, že bruslí na hraně hereze, ale říct o nich, že jsou heretici jsou kacířské bludy. Je to zjednodušené, doufám ale, že ne na úkor věcnosti.

Fallens
To je za Matese vše a já mu děkuji za stručné vysvětlení.

2 komentáře: