Počet zobrazení stránky

pondělí 30. listopadu 2015

A objevil Ameriku...!!!

V roce 2013 jsem brouzdal po netu a hledal jsem miniatury do regimentové hry. A jak jsem tak pátral a hledal, narazil jsem na firmu Mantic Games a její miniatury. Tehdy DREADBALL, KINGS of WAR a WARPATH. Říkal jsem si, že jsem safra dobrej a že všichni budou čučet, co jsem to objevil. A tak jsem to sepsal do tohoto článku: tamten článek

No, ale strašně jsem se mílil, protože spousta lidí už o tom vědělo a znalo miniatury od Manticu.

Od té doby jsme já a určitě i mnozí kolegové z Warapple Gaming Club (to je silly název našeho klubu deskovek a figurkového wargamingu. Sahá do doby, kdy s námi ještě kamarádil Mouka. Byl fajn, ale potom... se vydal jinou cestou) udržovali Mantic Games v povědomí.

Mouka
A po dvou letech se to stalo. Náš klub si pořídil starter set pro dva hráče - Kings of War (Popravdě koupil ho Dawe a Čmelák. Byla to děsná darda. Spousta peněz. Ale nám to nevadilo.).
Na této fotce Čmelák není, ale je tam Dawe.
A tohle je Čmelák. On to vlastně není Čmelák, ale Lukáš.
 Rozhodli jsme se, že KoW necháme stranou. Na pozdější dobu. Protože momentálně máme rozjeté jiné projekty. Třeba Flames of War (Bred Pitt v Shermanu kydlící hordy německých dobrovolníků). Ale nakonec jsme neodolali a podlehli jsme kouzlu elfích písní, zakyslého a zkvašeného smradu z trpasličího piva a skřehotání nemrtvých, kteří při bloudění krajinou táhnou za sebou z dutiny břišní vyhřeznuté vnitřnosti, zejména pajšl a střeva.

 Největší slávou bylo rozbalení krabice. Dokonce to v Daweovi (nebo Dejwovi? Prostě v Davidovi - což není přezdívka. Skutečně se jmenuje David. Na turnaji v Dystopian Wars na něj volali: "Dawe!" - čti DAVE) probudilo umělecké sklony a rozhodl se veřejně exhibovat s dokumentárním filmem o rozbalování krabice KoW. Ke shlédnutí zde:


A nyní jsme ve stádiu, kdy vylamujeme/vystřihujeme/vyštipujeme/odřezáváme figurky a jejich drobné doplňky ze sprůček. Něco i barvíme. Přiznám se, že jsem se o proti minulosti poučil. Některé figurky do Warhammer 40000 jsem barvil třeba 12 i 8 hodin čistého času. Nyní jedné figurce nechci věnovat víc jak 90 minut a použít víc jak 5 barev.
můj minimalistický rychlopejnt, jehož jediným účelem je zakrýt šedivý plast
odkazy:

A tohle je Shadowulf, který s tímto článkem vůbec nesouvisí





1 komentář: