Počet zobrazení stránky

neděle 14. dubna 2013

Kdo se to krčí ve stínu...???

již delší dobu jsem zde nepředstavoval novou hru. Tak doufám, že budu první, kdo jako první přiblíží českému hráčstvu tuhle zajímavost.

Ve stínu wargamingového obra Games-Workshop a jeho dvou hlavních mainstreamových titulů Warhammer Fantasy Battles a Warhammer 40000 se krčí některé jiné herní tituly s velkým potenciálem. Například Malifaux, Flames of War... Napoleon... a některé další.

A tak když jsem jednou brouzdal po netu a hledal informace ke hře DreadBall nalezl jsem velice zajímavou stránku: http://www.manticgames.com No a tam jsem našel něco, co se krčí ve stínu Games-Workshop titulů ještě víc než... třeba Napoleon...


Mantic Games je firma, která vznikla v roce 2009 (UK). Jejich cílem bylo dát dohromady skvělé tvůrce herních systému, perfektní skulptory a tým lidí, který bude produkovat wargamingové hry a miniatury za přijatelnou cenu (zaznamenal jsem informaci, že Mantic Games má své aktivity na kickstarteru). Dále pak je zajímavé to, že mezi zaměstnanci je řada ex-GW pracovníků. Firma se celkem dost rozrůstá. Jejich miniatury jsou levnější než GW. Jsou 28 mm, jsou true scale a jsou na pohled jiné než GW miniatury. Nicméně člověk, který již má zkušenosti s GW miniaturami si na těch od Mantic najde své a jistě se pousměje pod vousy. Pravdou je, že Mantic miniatury jsou často využívány do WFB a W40K. GW to pořádně hnulo (a hýbe) žlučníkem! 
Hráčská základna se stále rozrůstá. V UK se pořádají turnaje a hry od Mantic Games jdou na dračku!

Mezi asi nejdůležitější tituly Mantic Games patří:
Hra, která se chystá zatřást hliněnými základy W40K
Hra, která se chystá zatřást hliněnými základy WFB
Hra, která se chystá zatřást hliněnými základy Blood Bowl

Warpath je wargamingivá hra s miniaturami z prostředí sci-fi světa. Kings of War je hra z prostředí fantasy a DreadBall je sci-fi obdoba amerického fotbalu. Víc nemusím dodávat.

Pravidlově jsou hry Mantic Games oproti GW titánům jednodušší. Nejsou tak detailně rozpitvané. A tak jsou zde hráči, kteří právě proto Mantic Games milují a druzí, kteří jim nemohou přijít na chuť. Všechny pravidla jsou ke stažení zdarma ve formátu .pdf.

Pravidla Warpath: pravidla stahuj zde

Pravidla King of War: pravidla stahuj zde

No a tak dáme pár obrázků.

Warpath

Warpath

Warpath

Warpath

Warpath

Warpath

Warpath
King of War
Kings of War

Kings of War

Kings of War

Kings of War

Kings of War

Kings of War

Doufám, že se rozjede pořádná diskuze a řádně velká CZ komunita her Mantic Games! :-)


5 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně napsané.
    A je dobře že se takovéhle firmy a hry objevují. Ono co teď GW předvádí s cenama a pravidlama, tak bych řekl že si pod sebou hooodně pomaličku podřezává větev.
    Jinak už jsem na to taky koukal.. Pokud by se v Čechách chytlo, rád bych mrknul na nějakou hru.

    OdpovědětVymazat
  3. plánuju dreadball, na waylandu mají pěkný ceny, nové teamy, vše kolem toho. mají i jednoduché základní balení s menším teamem za polovičku. tahle firma je mi sympatická. co se týče fantasy a sci-fi, radši bych třeba steampunk jako Dystopian Legions, nebo hard sci-fi Warzone. uvidíme jaká bude posledně jmenovaná.

    OdpovědětVymazat
  4. Ta Warzone mě moc nenadchla. Ale Kapitolský modely mě víc než mile překvapily! Takže taky jsem zvědav...

    OdpovědětVymazat
  5. Tak mantic uz tady nejakou dobu je, ale nutno rict ze Kings of War celou dobu slouzily spis jako alternativni modely ke GW na hrani Warhammeru nez na hrani jejich vlastni hry.

    Ty pravidla jsme dokonce kdysi zkouseli, ale osobne me moc nenadchla a o nejakem balancu se taky neda moc mluvit. Pravda od te doby maji nejake updaty, takze mozna se neco malo zmenilo.

    OdpovědětVymazat