Počet zobrazení stránky

středa 27. února 2013

Armybuilder...? Nope!

Ahoj,

při sestavování herních listů armád se každý potýká s tím, jak to dělat rychle a efektivně. A tak šups najít stránku, kde se dá stáhnou legálně/nelegálně software k tomu určený... třeba známý Armybuilder. Super věc, která toho umí hodně. 5 let jsem hrál W40K a bez Armybuilderu to šlo těžko. Musím však říct, že jsem nepoužíval pirátskou kopii (většinou).

Ovše co ostatní hráči? Kteří nemají možnost, nebo nevědí jak si Armybuilder opatřit legálně. Existují cesty jak z kola ven!

BattleScribe je multi-platformní aplikace pro iPhone/Pad (Apple Store), Android, Kindle Fire, Windows, Mac a Linux. Můžete vytvářet vlastní game systémy a katalogy (datafily) jednotek. To se hodí někomu, kdo vymýšlí vlastní hru, nebo chce zpřístupnit i jiný herní systém, pro který data ještě nejsou.

BattleScribe si nainstalujete jako "čistou" aplikaci. Data musíte stáhnout z netu a importovat (resp. imortovat např. z url adresy či souboru na disku). Stačí použíta Mr. Google a zadat např. "battlescribe data repository" a existuje pravděpodobnost, že najdete to svoje.

Zde některá data (pokud odkaz nefunguje, hledejte na netu dál, je toho víc):
Warhammer 40,000
Warhammer Fantasy
Warmachine / Hordes
Flames of War
Battlefleet Gothic
Blood Bowl
BattleTech Quick Strike
Kings of War & Warpath (By ScarletSquig)
Star Wars X-Wing (By ArcticSnake)
XCOM Multiplayer (By Fugue)
Bolt Action Base Book Lists (By Warcolours)


No a to je asi vše. Já osobně používám BattleScribe (který je mimochodem zdarma) na Android zařízení. ve Win edituji data. Níže už jen obrázky. Tak pokud nemáte dobrý pocit z používání nelegálního software, zkuste BattleScribe!












4 komentáře:

  1. BattleScribe je sice free, ale otravný reklamama, ty 4 dolary za Android verzi tedy doporučuji zaplatit. nicméně...

    Vytváření vlastních datafilů je možné i pro zmíněný AB. Kolem AB žije velká komunita a velké herní systémy jsou pravidelně aktualizovány.

    Ad FoW. Pro Flamesy zmíněný BS datafile obsahuje asi 17 companií z jediné knihy, která je ještě zastaralá. Přitom companií ve všech obdobích z různých knih a PDF jsou v řádu stovek. Ve finále stejně mnoho lidí AB nebo BS na FoW nepoužívá, všichni jedou na kvalitním, bohužel však online, www.easyarmy.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, jen prostě jedna z možných alternativ, jak něco dělat jinak.

      Vymazat
  2. zatím jsem nezkoušel, mám už ale nainstalováno. reklamy mi nevadí, 4 USD radši věnuju někam jinam.

    a propo, kde je datafile pro Napoleona?? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Datafile pro Napoleona je zatím WIP. Jako všechno pro Napoleona :-D

      Vymazat