Počet zobrazení stránky

středa 1. března 2017

Tyranids

Tyranids (Tyranidi), též známí jako The Great Devourer (Velký Hltač, Pohlcovač, Žrout, Požerák… jo Požerák se mi líbi), jsou extragalaktickou (mimo mléčnou dráhu) mimozemskou rasou, jejíž jediným smyslem je konzumace všech forem genetického a biologického materiálu tak, aby se mohli vyvíjet a rozmnožovat. Tyranidí technologie je založena zcela na biologickém inženýrství. Každá činnost, funkce jsou prováděny přesně navrženými živoucími tvory, kteří společně utvářejí uskupení podobné obřímu roji (Hive Fleet), který se pohybuje prostorem širého vesmíru, to vše řízeno sdíleným vědomím (Hivemind).

Tyranidé se zdají býti nejvážnější hrozbou celé galaxii. Pátrají po organickém životě, který by zkonzumovali a v tomto jejich konání nelze hledati vyššího důvodu, nebo se je snažit odradit. A co hůř pro galaxii, obří roje, které zatím byly objeveny jsou pouhým předvojem hlavních invazních sil, které se přesunují prázdnotou prostoru.

Přesný původ Tyranidů je nejasný, faktem je, že nejsou z galaxie. Dorazili teprve před nedávnem po cestě trvající nespočet tisíciletí prázdným mezihvězdným prostorem. Neví se z jaké galaxie pocházejí, nebo jak dlouho již plundrují širé okolí, ale věří se, že je to “Astronomican” (navigační zařízení využívající psychických sil pro navádění imperiálních lodí v bludných místech plných warp-chaosu, kde běžná navigace není možná), který přitahuje pro galaxii nebezpečné tyranidí roje. Ve skutečnosti za své jméno vděčí Impériu, které je pojmenovalo podle planety, na které na ně poprvé narazili - planeta Tyran. Je možné, že již od nepaměti plenili i jiné galaxie. Podle jiných zdrojů již pohltili tisíce galaxií a jsou odpovědní za anihilaci miliónů inteligentních druhů.


Imperiální Psykeři v prostorách Astronomicanu
První oficiální kontakt Impéria s Tyranidy proběhl v 741.M41 (hádám rok 741, 41. milénia?), kdy tyranidí roj - později známý jako “Behemont” (kolos, monstrum) - vpadnul do Eastern Fringe (Eastern Fringe - Východní Okraj - je oblast situovaná v prostoru na vzdáleném galaktickém východě, tam kde světlo z Astronomicanu nedosáhne.). Tam pohltili planetu Tyran. Avšak znovu prověření imperiálních záznamů vedlo ke spekulacím, že Tyranidé vpadli, nebo minimálně prozkoumávali galaxii již mnohem déle.


Záznamy vedené Ordos Xenos (Oddělení Inkvizice, které se zabývá vnějšími/cizímí/mimozemskými záležitostmi. Jejich ozbrojenou složkou je Deathwatch.) naznačují kontakt s tyranidí bio-formou dříve jak v M35 a ještě znatelněji v 937.M41. Bio-forma byla objevena pod povrchem Nusquam Fundumentibus (Nepovedlo se mi zjistit, co to je.) a zde ležela ladem od M34. Tento objev nastínil zneklidňující možnost, že takto spící tyranidí bioformy jsou rozesety po celém Impériu a čekají na probuzení od dalších přílétnuvších rojů.




Žádné komentáře:

Okomentovat