Počet zobrazení stránky

středa 13. února 2013

Únorový Warapple gaming day

   Na devátého února naplánoval Rybník aka Vojtěch Mareš herní setkání v Jablonném. Je jasné, že mužská část famílie Krejčovic nemohla na této události chybět. V sobotní ráno jsme se vydali na cestu a něco po desáté byly na místě určení, jímž byla budova základní školy v Jablonném nad Orlicí. Kluci měli vyhrazen balkon nad tělocvičnou a přilehlou společenskou místnost s kuchyňkou. První, a jediné, co mě zarazilo byla zima na onom balkoně kde se měl hrát Napoleon. Od přírody náchylný k všemožným nachlazením jsem se proto i se synátorem uklidil právě do oné místnosti vedle, kde byl elektrický přímotop a jelikož to byl prostor menší o více lidech, bylo zde i tepleji. Mlaďáci kolem Napoleona však oděni do triček s krátkými rukávy tvrdošíjně sváděli bitvy v té ukrutné zimě na balkoně a dělali, že se jich to netýká. Asi je hřálo mládí.
   Největší prostor zabíral stůl s kobercem pro letadýlka, tedy Wings of Glory. To měl na starosti Watchdog a musím říc, že všechna čest. Zásoben dostatečným počtem modelů a obklopen vždy dvěma až pěti dalšími hráči létali ostošest. Mezi bitvami bylo slyšet i něco o historii, taktice, letadlech, prostě Watchdogovi mladí spolubojovníci se dozvěděli i o věcech kolem reálných letadel a první světové válce. V krátké pauze poté zahráli společenskou hru Avalon (nebo tak nějak se to jmenovalo) a prej to bylo dobrý. Zeptejte se jich.
   Na akci dorazil kamarád Kobainn z Lanškrouna a přivezl sebou stařičkou karetní hru Doom Trooper. Jelikož již nějakou dobu taktéž pár kartiček opět vlastním, vrhli jsme se do vzájemných potyček. Nejdříve ve třech, pak sami dva proti sobě. Boje to byly líté, na mojí straně plné vzpomínek. Tuto hru jsem hrával na střední škole, jak je to dlouho, hmm, počkat, jo, 17 let zpátky. Moc jsem si to užíval. O to víc, že jsem pořád vyhrával. Až na jednu hru, ale to mi náladu nezkazilo.
   Jelikož byl čas oběda, objednala se pizza z místní pizzerie. Byla výborná. Povedlo se mi směnit několik svých kousků za jiné a ochutnat jich tak víc. Doporučuju Kvatro Formadži na smetanovém základu. Výborná.
   Rybník a Rauco, napoleonský nadšenec odkudsi z Moravy nebo jiné části východního Slovenska, se přesunuli na hraní Napoleona k nám do tepla. Rybník už není nejmladší a Rauco nechtěl mrznout. Byly sice malinko komplikace s umístěním stolů, ale ty se poklidně vyřešili, a tito mládežníci na sebe mohli vybalit svoje armády. Místností tak zazněl chřestot kostek, který tam dosud chyběl. I když pánové z Warapplu trvali na stole jen pro Warhammer 40 000, nedonesli si terény a Mouka, který chtěl hrát nejvíce, kolem poledne prchl na jinou akci. Hamba mu, holomkoj.
   Po tom, co Kobainn dostal klepec v kartičkách, začal žebronit o ukázkovou hru v Malifaux. Má svůj gang, samozřejmě ten den pečlivě nechaný doma, tak jsem musel rozdělit své Outcasty a utkali se tak Viktorky s von Schillem. Hrálo se dobře, pečlivě jsem se snažil vše vysvětlovat, předestřít jiné možnosti které by šli v dané situaci použít. Hra nám zabrala asi dvě hoďky a největším radost mi udělalo, když pár dní po tom mi Kobainn napsal na Hofále že ho to motivovalo k dobarvení gangu. Přesně pro tohle to člověk dělá.
   Den se nachýlil k večeru a jelikož jsou mladýmu tři roky a půl, museli jsme vyrazit k domovu. Vůbec se mi nechtělo, ale nedalo se nic dělat. Co jsem slyšel, šlo se na večeři, večer ještě hrál Bang! a Trans Evropa a v neděli se pokračovalo v Napoleonovi. Příště to lépe naplánuji a taktéž vyrazím na oba dny si zase zahrát kupu skvělých her, hlavně Napoleona, do Jabka. A jelikož je další herní den plánován na druhou půlku března, nebudu ani muset tak dlouho čekat. Hurey.

Žádné komentáře:

Okomentovat