Počet zobrazení stránky

čtvrtek 28. června 2012

Jak pokračuje Napoleon

Na grilhammeru ve Skutči si Napoleon odbyl svoji veřejnou premiéru. Je potřeba se pohnout dál a neusnout. Při hraní se zdendalinim jsme přišli na některé neodstatky. Nebylo jich mnoho. Spíše jsme provedli dílčí úpravy. Žádný konkrétní mechanismus nebyl nijak vyčleněn ani překopán. V podstatě jsme prodloužili vzdálenost pohybu pro boj zblízka.

U pěchoty z běžných 8 cm na 12 cm. Jízda  může až o 24 cm (původně 16 cm). Též jsem přemýšlel, že bych zvětšil dostřel děl. U středního dostřelu z 50 cm na 60 cm a u krátkého dostřelu provést změnu z 35 na 40 cm.

Děla nejsou samospásná, ale určitě to jsou "znepříjemňovátka". Jen je potřeba je dobře používat. Já například střílel při každé příležitesti. Často každé kolo. Zdendalini si v některé hře nevystřelil snad ani jednou. Tzn. dostřel nechci většit kvůli Zdendovi, ale kvůli určité gradaci hry a "snad" dosažení lepší užitné hodnoty děl vehře.

Po návratu z Grillhammeru jsem nijak v práci na pravidlech nepokračoval. Jsem momentálně pracovně velmi vytížený a vše by se mělo srovnat 1. července. Pak budu konečně pokračovat.

Stanovil jsem si další blízké či střednědobé cíle. Mezi první patří dotáhnutí pravidel do zveřejnitelné formy. Nejedná se pouze o sepsání pravidel jako takových, ale je potřebaještě  přidat modelářskou část, možnáněco z fluffu (spíš ne :-) ), mise, event. pokročilá pravidla.

Dále bych rád ošetřil pravidla proti zneužití. Nechci se stavět do role myslitele a tvůrce herních systémů, ale nějakou dobu jsem tvorbě hry již věnoval a považuji ji za své duševní vlastnictví (majetek?).

A poslední věc. Definitivně jsem se rozhodl vytvořit startovní balení hry. Tzn. originální krabice, modely, pravidla, kostky, měřítko, atd. Je logické, že cena hry resp. startovního balení by byla asi "luxusní", tzn. jednalo by se o De Luxe edici :-) (distribuci). Předpoklad je takový, že normálně by hra byla distribuována instantně. Tzn. pravidla a zbytek si sežeňte sami. Co znamená slovou "distribuována" nevím. Možná 0,- možná cena za papíru (atp.). Možná cena jednoho píva :-) (nealko). Ne, tak pochopitelně, dělám si legraci. Pro lidi, kteří by  měli zájem - asi to někde pověsím na net v pdf.

Určitě bybylo fajn mít někoho, kdo  by byl ochoten a schopen provést třeba grafickou úpravu pravidel, atd.


1 komentář: